About Me

My photo
Saku, Estonia
Eesti mäesuusataja, juunioride koondises. 2010 aasta sügis olin elu parimas vormis ja tulevik näis paljulubavana, kuid siis tegin ühe vale otsuse, mille tulemusena oli paar õnnestumist, kuid enamjaolt ebaõnnestumised ja allakäik sai pihta. 2012 sügisel olin sunnitud tuurid maha võtma, sest olen ravimatu seljavigastusega kimpus. Iga päevaselt üritan rohkem koolile keskenduda, pead püsti hoida ja jätkata võitlemist. Loodan oma vigadest õppida ja ehk kunagi uuesti sportida. Never say never!

Tuesday, November 30, 2010

Yeah, yeah..just peace of cake!

Õhtust!
Rõõmustav uudis, eile said saapad lõigatud ja proovisin ka neid juba õhtul, palju-palju paremad kui ennem. Jalad ei valutanud ka eriti palju, eks näeb ülehomme kuidas mäel on. Tahaks juba proovida. Tõesti loodan, et kannatab sõita nendega.
Nüüd koolis tulemas kõige kiiremad ajad, mitmed rasked kontrolltööd veel ennem vaheaega. Tõenäoliselt neljapäevaseks tööks õpin terve öö, palju uusi sõnu ja 50 lk lugeda. Ei ole just vaimustav. Enamus hinded tulevad vist 9..tõesti loodan nii.
Selle nädala kava üsna tihe, eile oli lebo päev. Täna oli kiiruse trenn, kust ma sain osa võtta ainult pooleldi. Homme on meil jõusaalis kiiruse-jõu trenn. Loodan, et jalg vastu peab. Siis neljapäev-reede Rukale, ilmselt sõidan GS vabasõitu. Nädalavahetusel on meil mini-leiri Suomul, kavas on SL ja GS. Aga mul ei oleeeeee slalle!

Trenn: kiirus + jõuharjutused + tasakaal
Soojendus
Harjutused
Paar sprinti soojaks
1x sprint u 85%
---
Jõusaalis 5x 8s kiirendus rattal, vahepeal 4min rahulikult
Kõhulihased, seljalihased, küljelihased
Tasakaalulaual ühel jalal kükid ja harjutused

+venitused

(Soojendusel oli juba palju parem tunne joostes kui eelmine nädal, sai palju paremini harjutusi teha. Harjutusi tehes oli küll selline tunne, et uuh ei jaksa, tahaks hinge tõmmata. Õnneks läks see mööda. Ühel harjutusel, kus pidi ühel jalal ja käel külje peal jalga viima ette ja taha, seal tegin jalale veits haiget ja see oli valus... ei taha küll nii teha enam, kõige hullem oleks siis kui see ära ei paranekski. Sprinti joosta sain juba paremini kui eelmine nädal, aga alati kui vasakule jalale raskus läks vajus see nagu läbi vms. Natuke tagant kanna ülevalt oli valus. Pelli ja Härks ütlesid, et isegi kui väikestki valu tunnen ei tohi teha, sest muidu ei saa ennem jõulegi see korda. Ütlesid, et läheks teeks rattal kiirendusi. Peale kõige viimast kiirendust olid jalad veits väsinud, aga ei midagi hullu. Tasakaalu laual tuli juba paremini välja. Vasaku jala tasakaal on juba päris hästi paranenud, küll mõnes kohas veab alt. Vaatasin ka teisi, mida nad tegid, igast harjutusi. No tõesti tuli veits selline tusa tuju peale, võiks ju isegi seal nii teha. Peab veel ootama ja kannatlik olema ja iisisti võtma.)

Täiesti lõpp, ma ei tea mis mul viga on!?!? Ma ei saa siin magada, ükskõik mis aeg ma voodisse lähen mul und ei tule. Lihtsalt ei tule. Ja iga hommik ärkan mõnusalt ennem äratust üles. Tavaliselt on nii, et mingi 6-7 aeg õhtul olen mega väsinud aga kui kell juba mingi 10 ja hakkan magama sättima üldse und ei ole. Äkki täna saab paremini magam jäädud, hommikul hakab juba olema raske tõusta!

Homme 1.detsember! Tähendab see mitut asja, Eestisse tuleb euro, algab jõulukuu ja aasta viimane kuu, saab avada jõulukalenderi, väikesed lapsed saavad panna aknalauale sussid, kellel veel jõuluvanale kirjad kirjutamata peavad varsti juba kiirustama ja homme on vanaemal sünnipäev! Issi kui sa seda loed siis näita vanaemale ka, VANAEMA, PALJU ÕNNE SÜNNIPÄEVAKS! ;) Ühtlasi on ka veel koolis käia mõned nädalad ja Yllase laager tuleb ka juba järjest lähemale..

Ööd,
K

2 comments:

  1. Tere Karka,

    Palun hoia oma vigastatud jalga hoolega!
    See on ju täiesti vale, et Sa kiirusharjutustega
    jalale jälle haiget tegid.
    Küll treenerid (koostöös Sinuga) oskavad leida sobivaid harjutusi...
    Proovi õhtuti värskes õhus ca 1/2h rahulikult jalutada.
    See peaks magamajäämist kindlalt kaasa aitama.

    Head taastumist soovides,
    TL sn

    ReplyDelete
  2. Hei,

    tänud soovituste eest ja püüan nii ettevaatlik kui võimalik olla!
    Praegu kahjuks tõesti ei jõua proovida seda jalutamist, jube hull päevakava on. Kui aega leian proovin kindlasti ära. ;)

    Tervisi,
    K

    ReplyDelete