About Me

My photo
Saku, Estonia
Eesti mäesuusataja, juunioride koondises. 2010 aasta sügis olin elu parimas vormis ja tulevik näis paljulubavana, kuid siis tegin ühe vale otsuse, mille tulemusena oli paar õnnestumist, kuid enamjaolt ebaõnnestumised ja allakäik sai pihta. 2012 sügisel olin sunnitud tuurid maha võtma, sest olen ravimatu seljavigastusega kimpus. Iga päevaselt üritan rohkem koolile keskenduda, pead püsti hoida ja jätkata võitlemist. Loodan oma vigadest õppida ja ehk kunagi uuesti sportida. Never say never!

Sunday, November 28, 2010

Brilliant day with some taste of snow and really amazing colours! Love it!

歡迎! :D
Aaah kuidas aeg nagu lendaks, nii kiiresti läheb kõik. Lausa nii kiiresti, et ei viitsi ega jõua siia midagi kirjutada, hakkab varsti veerand lõppema ja nüüd tulevad järjest mitmed kontrolltööd..uuh. Ja juba on esimene advent ja täpselt nädal veel minu sünnipäeva!! Seoses advendiga tuleb mulle meelde, et peaks panema küünla põlema:D Tuleks selline zen tunne. Üks mõnusamaid nädalavahetusi on olnud, suusatamine, muusika, söök, magamine ja Jackass.


Kolmapäev ja neljapäev ei viitsinudki kodust välja minna trenni, tegin kodus parem tasakaaluharjutusi, tasakaal on kõvasti paranenud, mis on väga hea. Jalg tundub juba enam-vähem sama, mis ennem kukkumist ehk siis praktiliselt korras..jess!! Reede oli meil kehalises lihaskunta test, milles tegin vist kooli rekordi käte harjutuses. No tuli teha 3kg hantlitega 40 korda käed vaheldumisi istudes küljepeal üles sirgeks, siis 4kg jälle 40 või vähem kui ei jaksa ja siis 5kg:stega 40 või nii palju kui jaksad. Seeriate vahel pause pole. No tegin esimesed 40 ära ja ei midagi, selline tunne nagu oleks udusulgesi tõstnud, edasi järgmise 40 järel hakkas natuke tundma, vasak käsi andis veits rohkem tunda, nii ja kui hakkasin tegema 5:ga, siis tegin nii u 250 vist ära ennem kui vasakuga enam üldse ei jõudnud ja tegin edasi ainult parema käega kuni 400:ni, siis mõtlesin, et aitab. Räige janu oli ja peopesa hakkas veits tuimaks minema, kui kuskil 300 kohapeal oli tunda, et nüüd on küll käsi täiesti läbi siis 400 juures oli küll nii, et jõuaks vabalt veel teha. Kevadel teen kindlasti rohkem kui 480. Ühesõnaga kõik ümber olid silmad suured ja sõnatud. Nüüd ütlevad mulle voima-naine või siis, et haba-naine. :D Teistel oli juba 120 juures jaks otsas, eks kogu see jõud on tulnud kodus puude tassimisest, loopimisest, talvel lume rookimisest jne. :D Kuuest harjutusest sain teha kolm, käed, kõht ja venivus.


Laupäev, 27.11
Nonii nüüd lõpuks siin maal, millest ma tegelt kirjutada tahtsin. ;)


Hommikul äratus 8.06, jube külm oli, ruttu pusa selga ja tekk ümber, et soe oleks. Panen muusika käima..mõnus, tee-ja pudruvee keema. Pesen hambad ja näo ning hakan putru tegema. Söön putru ja joon teed, sees tuleb mõnus soe tunne. Teen mäele võileivad kaasa. Nüüd aed riidesse panna. Uuh hakkab palav juba, kui kõik krempel seljas on aeg minema hakata. Astun uksest välja kell 9.14, paksult riides ja suur kott seljas. Õues on virgutav -20 kraadi. Mis seal ikka, juba üle kahe nädala on sama temperatuur või külmem olnud ja täiesti selge, päeval paistab paar tundi päike, ainuke valgus! Jalutan pommarisse, võtan suusad ja vaatan natuke ringi, et aega parajaks teha. Väga kaua ei suuda seal olla, palav hakkab. Hakkan u 9.27 aeg liikuma bussijaama poole suusad õlal. Tee möödus arvatus kiiremini ja bussini on aega 40 min, no tagasi ka ju ei lähe. Ootasin ja lõpu poole hakkas juba rõvedalt külm..prr. Minu õnneks tuli buss 10.15 nagu pidi, bussi peal selgus, et ei saagi Nordic Openi jaoks saadud piletiga tasuta sõitu, no on alles röövlid. Ühe otsa eest võtavad 5€. Alusatasime siis matka Kuusamost Rukale, päike tõusis ka üles poole ja kõik näis nii ilus ja talvine. Hele-taevasinine taevas ning puud, maa ja kõik lumi valge ning päike. Fantastiline..aga külm. Rukal otse Pistesse ja saapaid ja asju selga panema. No on alles jama saabastega. Pean ennem laskma vetsus puhuri all soojaks, alles siis lähevad jalga. Muud asjad ka selga ja ongi minek. Algul veits saabastega kõndides jalg on veits valus aga pole hullu.


5.suusapäev, GS vaba
1h 7 sõitu
paus u 1h (soojendan ennast ja väike võileiva amps ja vesi)
1h15min 8 sõitu
+ kodus pärast venitused




Sõidan liftiga üles ja tuleb hirm peale, et mis siis kui ma ei suuda sõita või mul on nii valus, et ei saagi alla??? Õnneks ei tahtnud selle peale palju mõelda. Üleval panen saapad kinni ja olen valmis minema, veits kripeldab sees. Tõukan vaikselt minema ja teen pöördeid nii palju kui selle lameda peal kannatab, ja no ennäe ei olegi valus, aga võtan ikkagist veel rahulikult. Sõidan uuesti liftiga üles ja nüüd otsustan Saaruat proovida, algul esimesed pöörded ei tule eriti, polnud harjunud veel GS suukadega, kui hoog sees tulevad mõnusad gs pöörded...aah vat see on see fiilis, mis tõmbab mind selle ala juures. Lifti peale minnes vaatan kõrvale, ja mida ma näen Jaak on seal. Räägime lifti peal juttu, põhimõtteliselt sellest kuidas mul läheb ja kuidas siin kool ja värk on. Üleval siirdun Vuosselile, seal on vähemalt tõstuki peal soe. Veits oli juba tagumik külmetama hakanud. Vuosselis on väga mõnus sõita, hea pikk, kõva lumi, parajalt kallet. Kõik mis vaja, et sõit hästi välja tuleks. No tõesti kirjeldamatu tunne on jälle olla suuskadel. Aga siis hakkasid varbad juba jäässe minema nii, et juba vaikselt valutasid. Kannatamatu külm ja lähen Pistesse sooja. No saapaid jalast ära saamiseks tuli küll tükk tööd teha, jälle vetsu üles soojendama neid. Pärast üles soojenemist, võileiba ja head Tazza kakaod, mis alppikooli allahindluskaardiga maksis ainult 0.70€, on aeg siirduda tagasi mäele. Nüüd panen vanade heade Hestra kinnaste asemel apogee kindad, ehk on soojemad. Ja ei hakanudki külm, aga ma sõitsin ka kõik sõidud vuosseli kuplitooliga. Seal sees ju hea soe. Kõik on mõnus sõites, esimene sõit on veits jalad kanged istumisest aga läheb ära, ainult vasakult poolt alaselg hakkab valutama. Pole eriti mõnus. Tooli peal näen ühte imelisimat vaadet, päike loojub ja on punast värvi, ümber taevas on muutunud nii paljudeks erinevateks värvideks, et on kirjeldmatu. Nii kahju, et polnud fotokat või siis, et telefoni kaamera ei töödanud. Lõpuks kui teen kahel viimasel sõidul täis jõuga annab veits õrnalt jalg tunda, aga pigem sellest, et üsna palju sõite oli juba tehtud. See kord pole varbad läinud nii jäässe, ausalt mõnus oli sõita paksude pükste ja jopega, soe. Saapaid jälle üles soojendades näen Camillat ja Sini, ajan veits nendega juttu ja siis on neil aeg minna trenni. Pärast saapad jalast võetud ja teised asjad koti pakitud on veel u 20 min aega bussini. Jälgin siis suurelt ekraanilt murdmaa MK-etappi, mis kõrval suusastaadionil toimub ja ongi aeg minna. Bussis olles Triin helistab ja ajame natuke juttu ja varsti olengi Kuusamos...


Koju viimaks jõudes käin pesemas ja Kaire helistab ning küsib, mis ma arvan kui läheks nende poole sööma. Mis mul ikka selle vastu saab olla. Lähen siis taas Kaire ja Aare poole. Söön ja logeleme veits niisama. Mängime kaks mängu Ameerika-pokkerit, kokkuvõttes mina võidan mõlemad mängud. Päris head kaardid tulid koguaeg, õnnepäev. Logeleme veits veel ja vaatame BigBrotherit, no on tõesti hea sari. Kui lollid inimesed seal koos on. Ongi aeg ära tulla, kell juba üksteist. Kodus ei viitsi päris magama minna ja vaatan eelmise õhtu jätkuks Jackass 2,5. Saan jälle kõhutäis naerda. Lõpuks kui magama saan tervitan hea meelega voodit ja jään kohe magama...


Magasin öösel 10 tundi vist, pole ammu nii mõnus uni olnud. Hea on ärgata hiljem kui kell 8 hommikul. Olesklen veel natuke aega voodis ja juba helistab Kaire, et käiksime poes ära. No voi ei, ma polnud söönudki veel. Poest tagasi tulles teen endale omletti, kell on juba peaaegu üks. Uups. Peale sööki istun natuke arvutis ja loen Päikesevarjutust ja süvenen täielikult videviku maailma. Vahepeal räägin isaga ja ta saadab mulle jälle pilte kui palju lund Sakus on. No tõesti sama kui eelmine aasta. Loen natuke veel ja koristan väheke. Siis teen endale süüa, teen mata kodutööd ja nüüd kirjutangi seda postitust. Ei midagi muud.
Järgmine nädal ilmselt olen juba kõikidses trennides kaasas aga veel järgmisetele võistlustele ei lähe, jala pärast ja suuski ka ju pole.


Igal juhul jätkuks ilusat advendi õhtut ja
enjoy!
Karka

2 comments:

  1. Tere Karka,

    See rohelisega kirjutatud mäepäev oli Sul tõesti
    vahva - üle pika aja!!!
    Pöidlad pihku ja nüüd ainult paremaks...

    Tõnis sn

    ReplyDelete
  2. Tervist,
    Rõõm kuulda, nüüd ülehomme pääsen taas mäele ja proovin uusi saapaid ka! ;)
    Yup, tagasi küll ei tahaks minna...
    K

    ReplyDelete