About Me

My photo
Saku, Estonia
Eesti mäesuusataja, juunioride koondises. 2010 aasta sügis olin elu parimas vormis ja tulevik näis paljulubavana, kuid siis tegin ühe vale otsuse, mille tulemusena oli paar õnnestumist, kuid enamjaolt ebaõnnestumised ja allakäik sai pihta. 2012 sügisel olin sunnitud tuurid maha võtma, sest olen ravimatu seljavigastusega kimpus. Iga päevaselt üritan rohkem koolile keskenduda, pead püsti hoida ja jätkata võitlemist. Loodan oma vigadest õppida ja ehk kunagi uuesti sportida. Never say never!

Saturday, November 19, 2011

Ruka!

Hei!
 Nüüd jälle pikem vahe sisse tulnud. Olen mitmed õhtud mõelnud, et kirjutan ja siis ei olegi kirjutanud ning olen üritanud varem magama minna. Noh igaljuhul nüüd kirjutan natuke tegemistest.
 Teisipäev oli mega pikk päev. Kool, koosolek, poes käik ja trenn. Õhtul koju jõudsin alles üheksaks. Tegime jõusaalis kükke ja värke. Korra läksid jalad hullult makaroniks ning ei jaksanud enam üles lükata kangi, jäin siis kükitama sinna. Üldse oli kogu trenn selline tunne, et ei jaksa ja jalad nii väsinud ning pulss tõusis ka nii kiiresti kõrgele.
 Kolmapäevl otsustasin, et jätan trenni vahele, sest olin natuke väsinud ja oli vaja õppida bioloogia tööks ka ning esimene nädal ka pärast seda kui olin haige, ei saa kohe treenida täie jõuga. Hommikul polnud lihased üldse valusad, aga päeva lõpuks olid üsnagi. Lugesin vist 2-3h õhtul selleks tööks. Koguaeg tahtis mõte mujale minna. Hiljem helistas issi ja teatas, et nüüd slaalomi ja suurslaalomi suusad olemas. Super õnnelik!
 Neljapäeval ennem tööd kordasin nii palju kui võimalik, terve mata tunni lugesin veel viimaseid asju üle ja Siniga küsisime üksteiselt küsimusi. Õppisime ka sellised asjad selgeks, mida polnud tööski. Lõpuks ennem töö algust mul käed värisesid ja kui paberi kätte sain oli selline tunne, et ei oska mitte midagi. Rahunesin siis maha ja tegin töö ära. Osad asjad olid natuke rasked, aga loodan, et läks hästi. Õhtul oli meil trenn statal. Tegime 10x200m sprinte. Stata rada oli lume all ning päris raske oli joosta. Mitu korda oli selline tunne, et nüüd tuleb küll okse üles. Viimased kaks sprinti olid kõige raskemad. Esimesed 100m läksid hästi, aga siis tuli nagu mingi sein vastu ja enam ei suutnud üldse ennast edasi liigutada. Peale trenni oli mega hea olla. Saime näha ka tulevaid jopesid ja softshelle selleks hooajaks. Seekord softshellid on ka naiste mõõdus. Jope disain on natuke koledam kui eelmine aasta.
 Eile käisin jälle vereanalüüse tegemas. Võeti suhkru taset, kilpnäärme hormoone, mükoplasmat ja kopsuklamüüdiat. Suhkru tase oli korras, muud vastused saab hiljem. Tehti veel ka nasal-röntgen. Kõik tulemused saan teada 8.12 siis kui arst helistab. Kui midagi tõsist on ja kooliarst varem saab teada siis ta ütleb mulle. Õhtul trennis mängisime saalihokit ja tegime mõned kiirus-harjutused. Pärast trenni oleks võinud minna kinno vaatama Päikesevarjutust, aga lähen hoopis homme koos Siniga.
 Täna hommikul oli äratus 7.45 ja mäkke minek. Öösel oli sadanud juurde u 10cm lund ning tolvanid olid Rukal teinud traktoriga mäe üle. Seega oli üsna pehme sõita ja algul läks suusk alt ära. Peale paari sõitu oli juba päris mõnus sõita. Üsna palju inimesi oli ja pidi koguaeg seisma järjekorras. Mäel oli -6 kraadi külma ja suht külm oli. Algul sõitsin softshelliga aga siis panin paksu jope peale ja saapasoojendused ning oli kohe palju parem ja soojem. Juba praegu tundus nagu oleks -20 kraadi külma. Täna oli mäe peal hästi palju Soome tiime ja venelasi. Petteri, meie 8-9tiimi treener, oli ka mäel. Mäelt tagasi tulles pidime kõndima või kes tahtis jooksma Troopika juurest pommarile, u 5km. Kõndisin, sest on jälle valutama hakanud sääreluu pealt need kohad. Peab natuke mudima ja ehk läheb üle. On üsna palju muidugi jooksmist ka olnud see nädal. Pommarisse jõudes oli kõht räigelt tühi ja ainuke mõte peas oli söök. Nüüd siis kodus ja mõtlen veel kas viitsin täna minna suuski määrima või lähen homme ja peaks seda raamatut ka lugema hakkama. Ehk õhtu poole natukseks Aare ja Kaire juurde. Põhiline on see, et homme vaba päev ja saab lõpuks ometi pikemalt magada. ;) Kas Eestis lund ka sadanud juba?

-Karoliina

2 comments:

  1. Tubli Karka! Lumi on vahva. Meil on siiani ilus roheline sügis. Ole ettevaatlik ülekoormusega! Eesti lippu tuleb kõrgel hoida - vast pääsete Triiniga ka varsti võistlusrajale.
    I.

    ReplyDelete
  2. Esmaspäev sajas natuke lund aga sellest pole midgai järgi.

    Triinu.

    ReplyDelete