About Me

My photo
Saku, Estonia
Eesti mäesuusataja, juunioride koondises. 2010 aasta sügis olin elu parimas vormis ja tulevik näis paljulubavana, kuid siis tegin ühe vale otsuse, mille tulemusena oli paar õnnestumist, kuid enamjaolt ebaõnnestumised ja allakäik sai pihta. 2012 sügisel olin sunnitud tuurid maha võtma, sest olen ravimatu seljavigastusega kimpus. Iga päevaselt üritan rohkem koolile keskenduda, pead püsti hoida ja jätkata võitlemist. Loodan oma vigadest õppida ja ehk kunagi uuesti sportida. Never say never!

Monday, November 28, 2011

Pepu jääs!

Hei!
 Teine päev Ruka laagrist on läbi. Oli väga palju raskem päev kui eile. Mõlemad rajad trennides olid väga tehnilised, pööravad ja lühikeste vahedega. Pidi palju väänama suuska ja võitlema, et püsiks rajal.
 Hommikul sama aeg äratus nagu eile ja hommikused toimetused ka samasugused, ainult täna hommikul panin shortsid ka kotti. Esimene trenn oli Saarua 13-ne peal. Rada, nagu ennem kirjeldasin, oli raske ja pöörav ning ennem järsku peale topelt pööret läks pöörde vahe väiksemaks. Esimesed sõidud läks ülemine osa hästi, aga panin peale topel pööret välja, sest ei olnud märganud pöörde vahe muutumist. Kogu trenni üritasin ka all osas saada samamoodi hästi ajastust ning pöörde vahetust. Meil oli väike videovaatlus ja nägin üle pika aja oma sõitu ka. Treenerid ütlesid, et täitsa hea minek on.
 Teises trennis sõitsime Eturintes, selle ebameeldiva klaasja jää peal. Seekord sain trenni lõpuks enam-vähem selle touchi kätte, kuidas seal peab sõitma, et suusk ära ei libiseks, aga mingit kiiret ja head sealt küll välja ei tulnud. Rada oli veel raskem kui esimene, pöörav ja väikeste vahedega. Ma olen mõlema trenni jooksul nii palju nende keppidega igale poole saanud, et mõlemad käed täiesti sinikaid täis. Alguses läks sõit kuni jääni üsna hästi, pärast poole natuke keskpärasemalt, aga siis hakkasin saama ka rada lõpuni. Hea tunne oli lõpuni saada, aga samas võttis pingutusest jubedalt hingeldama. Ennem eelviimast sõitu läksid kõik tuled mäe peal kustu. Õnneks mitte kauaks ja võeti videosse ka see sõit. Tundus nagu oleksin kallutanud sisse pööretes, aga pole täiesti kindel. Viimasel sõidul minek oli üsna okei, aga siis tõrjusin ja kepi kaitse pöördus niimoodi, et olin kindel, et olin lõhkunud raja toikka ära. Pommarist sain täna endale uue joogipudeli ja 10xenergiajoogi pulbrit, neis on minimaalselt proteiini, aga see-eest palju süsivesikuid. Proovin homme mäe peal järgi.
 Peale õhtusööki tõmbasin natuke hinge ja läksin lõdvestus jooksule/kõnnile, jooksin seekord 25min ja lõpuks lõdvestuseks veel 10 min kõndi. Läksin otse pommarisse ja tegin suusa ära. Viilisin slaalom suusad 86 kraadisesse nurka. Eks saab näha kuidas need homme käituvad. Leino käis ka meil siin ühikas ja küsisin talt uue punase saapa nurga jublaka. Nüüd siis peaks need saama kõige paremasse nurka ja peaks hea olema sõita.
 Homme sõidame mõlemad trennid Saaruas. Kolmapäeval on minek Levile. Põidlad püsti, et nõlvad lahti oleks, sest ilmataat lubab sinna sooja ilma järgnevateks päevaks ja mega kõva tuult. http://www.weather-forecast.com/locations/Kittila/forecasts/latest
-Karoliina

P.S. Unustasin veel kirjutada, et miks just selline pealkiri. Sõistin täna teise trenni ilma shortsiteta, sest jalgades oli justkui taas piimhappeid ja palju parem oli olla ilma nende püksteta. Lifti toolidele tuli koguaeg seda masina lund ning pepu lihtsat jäätus. ;)

1 comment:

  1. Tubli! Juba klassikud nagu "vahva sõdur Šveik" ja generalissimus Kutuzov ütlesid - raske õppustel, kerge lahingus. Ootame homme uut posti.
    I.
    P.S saund oli ok, kuid võib-olla Metallica või Rammstein mõjuksid enne trenni/võistlust tugevamalt

    ReplyDelete