About Me

My photo
Saku, Estonia
Eesti mäesuusataja, juunioride koondises. 2010 aasta sügis olin elu parimas vormis ja tulevik näis paljulubavana, kuid siis tegin ühe vale otsuse, mille tulemusena oli paar õnnestumist, kuid enamjaolt ebaõnnestumised ja allakäik sai pihta. 2012 sügisel olin sunnitud tuurid maha võtma, sest olen ravimatu seljavigastusega kimpus. Iga päevaselt üritan rohkem koolile keskenduda, pead püsti hoida ja jätkata võitlemist. Loodan oma vigadest õppida ja ehk kunagi uuesti sportida. Never say never!

Wednesday, December 29, 2010

Puhkus läbi, tõsine töö algab!!

NB! EI VAHETA BLOGI AADRESSI!!! JÄÄB SAMAKS, MIS PRAEGU. EHK SIIS karkatrennid.blogspot.com


Hejsan!
 Ja ongi puhkus ja lebo läbi ning väga tõsine töö alanud. Eelmine nädal olin 5-6 päeva haige. Nüüd veel väga väike nohu. Kuigi täna õhtu poole tundus kõrv imelik, nagu hakkaks sinna midagi tulema. Loodame, et ei tule midagi. Jõuluvanagi käis ja sain mõned kingid. Muidu kõik möödus üsna tavaliselt ja rutiinselt. Hilja magama, hommikul 11-12 üles, päeval niisama. Nüüd, kus muu rahvas on korterist läinud tundus algul liigagi vaikne. Aga samas päris mõnus kui toas on rohkem ruumi. Aga nüüd kirjutan veel kahest suusapäevast, mis olnud on see nädal ja liigun varsti magama. Eile mõtlesin, et kedagi ei tulegi mäele, kuna kell 8.45 kui oleks pidnaud olema väljumine siis polnud veel kedagi kohale ilmunud. Õnneks pea Pelli tuli. Kaks päeva veel vara tõusmist ja trenni ning siis tuleb kaks vaba päeva ja aastavahetus! ;)

28.detsember, 11.suusapäev, GS vaba/rada (2+1+4s), SL v/r(1+1+4s) 9.30-11.00, 12.00-13.30
(Nonii täitsa esimene suurslaalomi raja sõidupäev ja ültse rajal esimest päeva peale vigastust. Fiilis oli väga hea. Mõlemad trennid olid Rukal FIS-nõlval. Mina arvan, et kohe alustada slalliga seal ei ole just parim. Natuke liiga järsk, et saada mingit tehnikat taas kätte. Aga no mis teha elu on karm. Hommikul kodus temperatuur oli lähes -30 kraadi aga Rukal oli ainult -10. Tõsine vahe. Mäe peal oli küll selline tunne nagu oleks troopikasse sattunud, mõnus. Isegi tuult ei olnud. Jopega hakkas päris palav, veel kaks kihti soojapesu ja pusa oli ka veel kombe all. Esimene sõit rajal GS-is oli katastroof, no mitte midagi peaaegu ei tulnud. Liinid olid nii valed kui ültse olla said. Ei olnud just parim tunne. Ennem teist sõitu Koramo ütles, et hoiaksin painet kauem suusal pöördes, et laseksin pikemalt minna. Sõit oli kohe hoopis sada korda parem. See oli ilmselt parim sõit selle päeva jooksul mul. Järsul hakkas ühes pöördes aina sisemine jalg hakkima vms. Lahendus siis sellele oli põlv ennem sisse kui puus. Ei tajunud seda ennem teha, niiet proovisin täna seda. Kolmas ja neljas sõit ei olnud nii hea kui teine. Ajastus oli halvem. Peale esimest trenni oli paus nii umbes 35 min. Varbad olid jumala jääs. Kui lõpuks saapa jalga sain ja varbad olid veits soojenenud tundus nagu varbad oleks paisunud räigelt. Slalli trennis hakkas parema jala saabas hullult jalale käima, võtsin korra jalast ära. Esimene sõit oli küll nii, et ainult taga ja hiljaks jne. Rada ei saanud läbi, raja õpus oli küll nii, et ei jaksa enam mitte ühtegi sõitu. Teises sõidus tuli järsul suusk jalast ära. Kolmas ja neljas olid sellised keskpärased. Muutsin sõidus seda, et tõin sisemise käe rohkem ette ja kohe oli palju parem sõita. Lõpus ei tundnud nii palju väsimust.)

Kuusamosse jõudsime siis kui koju kõndisin pommarist tahtis nina peast ära kukkuda, nii külm oli. Täiesti pöörane kuidas saab nii suur temperatuuri vahe olla 20 km raadiuses. Kodus venitasin pikalt. Õhtul lebotasin ja puhkasin ning läksin varem magama.

29.detsember
Hommikul oli natuke küll selline tunne, et täna ei jaksa mäele minna. Kui mõnus oleks olnud veel mõned tunnid soojas voodis magada. Tuleb ikka kadedus peale kui teised kõik koolivaheajal magada nii kaua kui tahes kui meie ärkame juba seitsmeaeg ja lähme trenni rügama. Aaga asi on seda väärt. Vaatasin temperatuuri ja ikka veel sama külm. Seega tegin endale sooja teed ja keetsin putru. Kui eile läksime bussiga Rukale nii, et peale minu olid ainult treenerid, siis täna oli õnneks kolm poissi ka. Autos oli ka kohe soojem. :) Täna oli Rukal samamoodi ainult kuskil -12 kraadi aga ilgelt kõva ja külm tuul. Täpselt sama külm kui -27 kraadi, mis Kuusamoski oli.

12.suusapäev, GS v/r (2+1+7s), SL v/r (1+2+3s) Trenniajad ja pikkused olid samad!
(No ikka tõsiselt külm oli. Mõtteis liftil oli ainult saun ja soojus. Täna vist sõidud oli üldkokkuvõttes natuke paremad. Esimene ei olnud hea aga peale seda kui sain parandatud liinide, põlve ja ajastuse värgi oli enam-vähem. Ühe sõidu kukkusin ja kaks viimast sõitu tulin kas välja või läks vahepeal nii pikaks, et pidin seisma jääma. Viimase rajasõidu ajal oli natuke väsimust tunda. Koramo rääkis sama juttu, mida eile. Teises trennis oli väsimus üsna suur juba. Tahaks pikemaid pause. Või siis peaks ilmselt rohkem energiat sisse sööma pausi ajal, äkki siis oleks rohkem jõudu. Nüüd olen söönud võileiba ja joonud vett. Slalli rada oli täna taas veits raske. Mõned pöörded ikka sellised, kus tuli palju-palju võimelda. Esimesel sõidul tuli taas suusk jalast. Vaatasime siis Pelliga DIN-id üle ja üllatus,üllatus need olid ainult 6 või 7 peal. No cammoon kuidas ma saan nii juhe olla ja sellist asja mitte tähele panna?????!!! Teine sõit oli selline üsna lõdva, sest ei suutnud ennast kokku võtta enam ja ega kolmaski parem polnud. Tulin juba poole peal välja ja läksin tegin ühe vabasõidu ja kõik. Pärast pommaris võtsin need mustad plastiku tükid saabastelt ära, mis seal sääre taga on. Koramo ütles, et kui need on siis põlv läheb liiga ette ja tagumik jääb taha aga kui neid ei ole siis jalg saab olla rohkem sirge ja tagumik saab seega kõrgemal olla ja peaks parem olema sõita. Päris palju tööd ja värki on ikka saabastega tehtud, et need oleks ideaalsed. Eks homme saa näha kas see muudab ka midagi kui neid ei ole.)
+ pikk venitus

Sõin kui koju tulin, lugesin natuke raamatut ja vajusin täitsa ära. Magasin nii umbes tunnikese. Nii väsinud ikka. Pärast viisin tolmuimeja Aarele/Kairele tagasi ja läksin suuski tegema. Selle vahemaa kõndimisega sai ka natuke jalga sirutatud. Pelli ütles ka, et tehke kõndmine pärast peale. Noh natuke sai kõnnitud. Tegin kaks paari suuski ära. Nüüd taas suusad korras ja kõik homseks valmis. Ja vist nagu polegi muud. Ikka ja jälle magama ja homme taas lahingusse. Nagu alati.

Vi ses!
Karoliina

No comments:

Post a Comment