About Me

My photo
Saku, Estonia
Eesti mäesuusataja, juunioride koondises. 2010 aasta sügis olin elu parimas vormis ja tulevik näis paljulubavana, kuid siis tegin ühe vale otsuse, mille tulemusena oli paar õnnestumist, kuid enamjaolt ebaõnnestumised ja allakäik sai pihta. 2012 sügisel olin sunnitud tuurid maha võtma, sest olen ravimatu seljavigastusega kimpus. Iga päevaselt üritan rohkem koolile keskenduda, pead püsti hoida ja jätkata võitlemist. Loodan oma vigadest õppida ja ehk kunagi uuesti sportida. Never say never!

Tuesday, January 4, 2011

''Not too strong enough to stay away!''

Heiii!
Uus aasta ongi käes ja on alanud külmalt ja töökalt. Eile jõudsid mulle siia külla ka neli mees kodanikku Eestist, kellest ma tunnen vaid üht natukene. Eks saab olema ''huvitav'' nädal. Peaasi, et magada saaks korralikult. Muu on savi.
 Ma pole elu sees nii kaua maganud kui ma magasin 1.jaanuari hommikul, ärkasin alles kell 13 üles. Tõsine unekott. Vähemalt sai natuke välja puhatud, nüüd veel kaks päeva vara tõusta hommikul ja tuleb taas kaks vaba päeva ja varsti tuleb ka Triin, seltsis aina segasem. Homme ja ülehomme tulevad raskemad trennid, ainult slaalomit ja pikad rajad. Oleks võinud veel mõni päev suurslaalomit olla, tänane päev jäi isegi lühikeseks. Tegin ainult ühe trenni, sest nagu ka eile oli peale esimest trenni jalg valus põrutamisest järsu peal. Aga põhimõtteliselt pole midagi hullu, natuke ebameeldiv. Elab täitsa üle. Ma nüüd ei loodagi, et kui ma nüüd pikemat aega midagi teen siis ta vahest natuke haiget ei teeks. Täiesti normaalne peaks see olema. Praegu on trennis suht rahulik olnud. Sõidame praegu koos mingi teise klubiga, meie omadest on ainult Kuusamos praegu Sini ning Sohvi, kes tulevad ise hommikul, mina ja Otso. Ei kedagi muud. Hommikuti lähme alati mäele ainult kolmekesi. Eks ta ole mõnus kah, saab hästi sisse elada ja on hea kui pole Sallit ja Viviani lähedal mulisemas. Praegu nagu ei tulegi meelde, mida enam kirjutada. Selline tegevusetu on üsna olnud, va siis suusatamine.

15.suusapäev. 2 x GS v/r 1.trenn: (2vaba+1rajavaatlus+7rada), 2.trenn (5vaba)
(Algul oli esimene sõit teistest parem. Pööret oleks veel võimalik pikemaks lasta ja hiljem alustada. Umbes 3 sõit Pelli ütles, et tõstaksin ülakeha üles poole ja kohe läks järsule sisenemine palju paremini ning ei vajunud enam nii alla pöördega. Eile tehti videot ka. Kõik sõidud, mis videos olid va viimane olid üsna normaalsed. Viimasel sõidul tundsin ise ka, et see oli kehvem kui teised sõidud. Rääkisime analüüsil pikalt ja laialt pöörde ajastusest, suurest ja väikesest ringist. Pean kindlalt selle üles endale joonistama ja pähe taguma, et alati meeles oleks. Video pealt, just eriti viimane sõit mainis Pelli ära, et natuke liiga keeran õlgadega kaasa. Pean lihtsalt hoidma pöörde alguses ''meno'' suunas õlaliini. Üsna vana jutt aga ma arvan, et see on parem kui eelmine aasta. Üldse tundub, et sõit läheb paremini. Ei oleks nagu mingit bloki peal. Lihtsalt sõltub kuidas tuju on ja nii ka tuleb. Äkki läheb sellepärast ka paremini, et pole enam sellist närvilist õhkkonda. Kõik on iseseisev ja vaba. Mulle on hakanud see FIS-nõlv päris meeldima. Kui saaks täitsa-täitsa korda järsule üle mineku siis oleks super. Peale pausi tegin vabasõite, sest kand oli veits valus. Eilses trennis esimesed sõidud kui liiga alla vajusin liiniga hakkas suusk koguaeg nii hullult hakkima, et valus oli pärast. Tegin kaks sõitu Vuosselis ka, no küll on see RukaExpress tool siga kiire. Selline võiks igalpool olla ja ma sõidaks iga ilmaga. (: )
+ venitused.


16.suusapäev, GSv/r (2v+1rv+4r)
(Ei täna just hiilanud sõitude arvuga. Suht külm oli ja 11 aeg tuli mingi hull udu, prillidega ei näinud enam midagi. Täna algul oli mingi hullult palju inimesi ka stardi järjekorras ning täna sõitsime jälle täitsa alla välja. Eile ei saanud, sest lift ei töödanud. Raja sõidus üritasin parandada õlaliini värki aga meelest läksid muud asjad nagu ülekeha järsu peal üles poole ja ei tulnud midagi välja. Täna videot ei tehtud. Ise tundsin, et sõidud olid keskpärased. Eile olid paremad ilmselt mõnes mõttes.)
+ venitused

 Just tuli meelde asi, mida veel analüüsil eile ja täna räägiti. Ei olnud sellist asja varem kuulnud ja ei teadnud ka. Kui topeltpööre või pööre on nuki peal peab võtma ennem pööret rohkem ruumi kui tavaliselt ja kui on lohus siis võib veel otsemini peale sõita kui tavaliselt, sest lohk aitab suusale paremini jõudu peale rakendada ja läheb nii või naa pöörama. Veel Pelli tõi välja mitu tunnust, miks ei tule õige sõiduliin välja. Rääkisime veel üle punktid miks on parem teha väiksem nö ring pööre kui suurem. 1) Lühem matk lõpuni, 2) otsem, 3) kiirem.
 Hehh kui mugav. Täna poisid tegid süüa ja mina sain ka, nii hea ei pidanudki tegema. Purgitoit aga soesöök vähemalt. Ei tea kas oleks viitsinud ise midagi mässama hakata.

T: Karoliina

No comments:

Post a Comment