About Me

My photo
Saku, Estonia
Eesti mäesuusataja, juunioride koondises. 2010 aasta sügis olin elu parimas vormis ja tulevik näis paljulubavana, kuid siis tegin ühe vale otsuse, mille tulemusena oli paar õnnestumist, kuid enamjaolt ebaõnnestumised ja allakäik sai pihta. 2012 sügisel olin sunnitud tuurid maha võtma, sest olen ravimatu seljavigastusega kimpus. Iga päevaselt üritan rohkem koolile keskenduda, pead püsti hoida ja jätkata võitlemist. Loodan oma vigadest õppida ja ehk kunagi uuesti sportida. Never say never!

Wednesday, January 5, 2011

Siis mitä ihmettä???

Hejsan!
 Vuhuu koduleht sai lõpuks ametlikult netti üles, veel mõned muudatused vaja teha aga põhimõtteliselt valmis. Viska pilk peale ja räägi muljetest:  www.karoliinavahenomm.com

 Homne trenn jääb ära, niisiis tegime täna pikema trenni järjest. Lihtsalt rahvast poleks, kes sõidaks. Ainult mina oleks rada sõitmas. Pole erilist mõtet. Nii, et homme kavas minna jõusaali ja kükke värke. Saab huvitav olema kui paljuga ma suudan teha kükke, alustan kindlalt väiksema raskusega. Ei usu, et tuleb nii palju ära kui sügisel. Pole ju ammu teinud midagi. Ülehomme peab minema ''lenkile'' ehk siis pikk kõnd, nii umbes 1,5-2h. Laupäev jääb täitsa vabaks ning pühapäev on ilmselt meil suurslaalomi trenn. Super-g jääb vist kahjuks ära. Vähemalt saab kolm päeva Ylläsel enne sõita downhilli ja superit. Võistlustel peaks olema suht lihtsal nõlval mõlemad. Slalliski peaks olema hea nõlv, mitte liiga järsk. Suurslaalom ilmselt sama peal aga see saab olema raske. Peab palju mängima suuskadega, et hoogu ei kaotaks. Natuke liiga lame on seal kuulduste järgi suurslaalomiks. Huh ei pidanudki homme mäe trenni olema, sori vaan. Misseal ikka. Järgmine nädal on kavas esmaspäevast neljapäevani peale kooli mäele SL/GS. Reede suurtel või kes saavad minna on hommikul trenn, õhtul suuskade tegemine ja laupäeval juba minek Ylläsele. Seal oleme nädala. Kõigi nelja ala peale on seal võistlused. Good luck for me!!

17. suusapäev SLv/r (6vaba+1rajavaatlus+8rada)
(Sõidud ei olnud täpselt sellises järjekorras, et kohe algul kuus vaba. Ennem esimest raja sõitu tegin ühe vaba. Esimesed nii umbes kolm sõitu rajal tulid paremad kui järgmised. Ei midagi vaimustavat aga midagigi. Täna oli meil teisel pool FIS-nõlva. Seal on hulka lamedam kui seal, kus eelmine nädal trenni tegime. Oli parem sõita. Muidu oli üsna raske rada. Hästi palju oli laiali rada pandud. Kõige rohkem, mis mul sõitu tuksi ajas oli see, et mul jäi taas sise käsi taha ja kui üritasin seda muuta läks kõik muu paigast ära. Keha vajus liiga ette ja raskus läks taha ja ei tulnud palju välja. Peale kuuendat sõitu läksin väiksele pausile, üldse ei suutnud enam keskenduda. Raskus aina taga ja selline halb fiilis oli. Võtsin isegi saapad korraks jalast ära. Kui tagasi läksin tegin vaba ja kaks rada ning veel lõpetuseks 3 vaba sõitu lamedal. Viimane rada oli jälle parem kui vahepeal. Sain liini otsemaks ja keharaskus ei jäänud nii palju taha aga ikkagist esimesed sõidud olid paremad.)
+ venitused

 Hommikul kui ärkasin oli mul jalg veits valus. Mäe peal kui saapad jalga panin ja veel esimese vaba tegin siiski oli veel valus aga peale seda läks ära. Täna ei olnud sellist põrutamist nagu eile õnneks. Eks näis kuidas homme jõusaalis tundub. Kui koju jõudsin oli mul jube külm. Pikka aega oli külm. Varbad olid täna isegi valged veits. Ei tea kas külmast või lihtsalt kuivad. Ühel varbal kui torkasin küünega ei tundnud absoluutselt midagi, nii pole mul varem olnud. Siis kui lõpuks soojem hakkas hakkasid varbad natuke tulitama ja nüüd on nii, et tunneb midagi aga ikka tuim. Mäe peal nagu enam tunnegi, et varvastel külm oleks. Ei mõtlegi enam sellele ja siis ei tunne ka.

 Oi kui hea homme hommikul saab jälle magada. Luksus. Peaks pannkooke tegema homme ja võtma vaheajast viimast. Ei taha mõelda, et järgmine nädal hakkab juba kool. Pole enam üldse kooli lainel. Nii kaugena tundub see kui vahepeal aina trenni teha. Järgmine nädal saab tõesti crazy olema kui trennid peale kooli, siis ainult pool tundi aega, et koolist koju jõuda, süüa ja riidesse panna. Peab taas kiirustama.
Täna rääksin Liisuga, kes on praegu Urmasega Austraalias. Tema hädaldab, et on kuumast ja niiskest kopp ees kui ma annaks kõik, et natukenegi sooja olla. Vähemalt saab homme sauna...soojus!!

Nonii.. ei muud kui tervisi!!
Karoliina

No comments:

Post a Comment