About Me

My photo
Saku, Estonia
Eesti mäesuusataja, juunioride koondises. 2010 aasta sügis olin elu parimas vormis ja tulevik näis paljulubavana, kuid siis tegin ühe vale otsuse, mille tulemusena oli paar õnnestumist, kuid enamjaolt ebaõnnestumised ja allakäik sai pihta. 2012 sügisel olin sunnitud tuurid maha võtma, sest olen ravimatu seljavigastusega kimpus. Iga päevaselt üritan rohkem koolile keskenduda, pead püsti hoida ja jätkata võitlemist. Loodan oma vigadest õppida ja ehk kunagi uuesti sportida. Never say never!

Sunday, January 23, 2011

Ylläs on ykkönen...Defenitly not true!!

Hei!
 Lõpuks koju jõutud ja pandud punkt esimestele võistlustele. Ei ole just palju häid muljeid. Esimestel päevadel ilm vedas väga hullusti alt. Pühapäev oli räige tuul, liftgi ei töödanud ennem kella nelja. Esmaspäev oli hull lumesadu ja vääääga paks udu. Peamiselt kogu nädal oli ainult ja ainult udu. Nähtavus kohati null. Saime siis ilusti sellel päeval viis-kuus korda vähemalt käia mäele ja toppida kõik kamad selga. Lükati koguaeg trenni edasi. Hommikul kui edasi lükati tegime veel hullule silumisele lisaks slalli trenni. Õhtul siis saime alles kuskil kuuest ära teha DH trenni sõidu. Oli päris vinge, täiesti esimene kord rajal. Nii hirmutav aga samas nii põnev ja totaalne adrenaliini laks. Ennem starti mul polnud mitte mingit närvi peaaegu, sest ma ei osanud mitte midagi rajalt oodata. Algul oli kogu see kiirus natuke ehmatav ja kui lõpuks seda täielrinnal nautima sai hakatud lõppes rada ära. :( Ennem DH trenni arvasid kõik, et seda ei tulegi ja tegin juba lõdvestuseks 40min kõndi.

Teisipäev oli ebaõnnestumise päev. Panin mingit imelikku määret alla, mis minu arust oli rohkem pidamis määre!!! No kohe üldse ei libisenud ja suusad jäid räigelt lumme kinni. Sellepärast ka ei jõudnud võistlusel kaugemale esimesest väravast..masendav küll aga nendel suuskadel oli võimatu olla. Ennem starti see päev tuli ikka totaalne närv sisse. Kohe stardist oli näha esimest hüpet ja rada. Oleks võinud veelgi selline olla kui eelmine päev kui udu oli ja rada ei näinud nii hästi. ;) Tasub kõrva taha panna, et ei tohi kunagi tundmatut määret panna. Teinegi sõit pidi tulema aga lükkus edasi udu tõttu kuni viimaks järgmisele päevale. Lisaks kõigele sellele olin see päev ikka täiega läbi...eelmine päev oli nii karmilt väsitav olnud. Tegin taas pika lõdvestuse pärast mäge.

Kolmapäev oli juba veits värskem tunne. Tahtsin, et saaks ruttu kolm võistlust ära sõidetud, et järgmine päev tuleks võistluste vaba. DH stardis oli natuke vähem närv sees..mõtlesin ainult, et saaks raja läbi ja ei juhtuks sama, mis eelmine päev. Ilmselt sellepärast oli ka blokk veits peal ja ei tulnud nii hea sõit kui trennis. Aga mis parata, see oli ikkagist ju mu kolmas DH raja sõit elus. Super-g esimene sõit alustasin pöördeid natuke liiga vara ja peale esimest hüpet läks natuke pikaks. Ei olnud just parim sõit. Ja taas sama asi, et viimati sõitsin seda ala vist peaaegu aasta tagasi. Teine super-g võistlus sõit tuli parem. Tundsin, et hoog oli ka palju suurem. Seekord läks taas pikaks üks pööre ja väga napilt jäin veel rajale. Lõpuosa pikast lamedast ei tasu rääkidagi..lühikeste suuskadega seal pikematele vastu ei saa. Ikka veel pole uued tulnud...Ma arvan, et ma olin endaga rahul, ei saagi midagi enamat loota kui pole elus varem sõitnud DH-d või super-g suuski alla saanud aastakese. Tulid siis esimesed punktid ka FIS arvestuses. Päeva lõpus veel poole tunnine lõdvestus.

Neljapäev oli totaalselt super ilm, mitte ükski päev polnud nii hea ilm ja nähtavus kui siis. Päike paistis, kõik jumala selge. Tegime kergema suurslaalomi trenni. Ei suutnud väga ennast sellele alale lainestada. Rada oli kõigele lisaks veel üsna raske. Ülejäänud päev möödus suuski tehes ja taas lõdvestus kõnd, see päev ma tundsin ennast juba päris värskena ja veel hiljem sai natuke puhata ja lebotada.

Reede GS võistlus jäi ära. Väga räige tuul, veel hullem kui pühapäev ja nähtavus null. Päeval sai taas suuski tehtud. Aga selle võistluse asemel oli meil alles neljast või viiest SL võistlus, mis vist isegi läks päris hästi. Tulid ju head punktid ja ise olin ka rahul. Esimene vaba hetk päevas tuli siis kui oli aeg juba magama minna. Lõdvestust ei jõudnudki teha.

 Laupäev. Ma olin igas mõttes läbi, kõige hullemini vaimselt. Käisin ringi kui mulli sees. Eelneva päeva võistlus oli olnud liiga hilja. Veelgi oli üsna kõva tuul aga õnneks polnud enam udu ja saime võistlusegi peetud. Mingi hull jama oli sellega, et mul terve see aeg kui võistlus oli kurk kuivas. Kui jõin ja õue läksin kohe jälle kuivas. Väga kahtlane..ehk oli liiga kuiv õhk või midagi. Sõidu ajal ei suutnud just palju kokku võtta ennast. Oli vaid selline tunne, et lõpeks võimalikult kiiresti aga samas midagi muud ei jõudnud teha. Ilmselt oleks lihtsam olnud kui võistlus oleks olnud väheke hiljem. Peale võistlust saigi lõpuks Kuusamosse tagasi, mitte et Kuusamo nii väga tõmbaks aga ikka parem kui mitte midagi. Oma voodi, uni ja puhkus.

 Pühapäev ehk täna magasin siis ennast korralikult välja, just seda mul vaja oligi. Võtsin lõpuks ka kätte ja vaatasin vahelduseks natuke kooli asju. Täiesti võimatu on laagri või võistluste ajal koolile keskenduda. Saab ainult teha nii, et kas kool või suusatamine. Koos need eksisteerida ei suuda kui tahta parimat. Hommegi trenni vaba päev. Teisipäev kuivtrenn, kolmapäev ja neljapäev mäetrenn. Reede juba taas minek mini-laagrisse Suomule. Tuleb jälle pakide vedamine aga õnneks see kord saan ka suusatada..see on põhiline. Ülejärgmisel nädalal tuleb ainult üks päev kooli ja taas võistlustele. Seekord siis Tahkole ja Kolile. Ootan juba punktide parandamist. Nojaa kooliga saab olema veits keeruline, sest edaspidigi nüüd tuleb palju laagreid ja võistlusi.

Olge mõnusad ja luban, et kirjutan see nädal rohkem, sest aega peaks rohkem olema!!
K

P.S. Keda huvitab siis punktid leiab siit: http://www.fis-ski.com/uk/604/613.html?sector=AL&listid=&competitorid=163419&type=result

Ja tulemused siit: http://www.fis-ski.com/uk/604/1228.html?event_id=28682&cal_suchsector=AL

No comments:

Post a Comment