About Me

My photo
Saku, Estonia
Eesti mäesuusataja, juunioride koondises. 2010 aasta sügis olin elu parimas vormis ja tulevik näis paljulubavana, kuid siis tegin ühe vale otsuse, mille tulemusena oli paar õnnestumist, kuid enamjaolt ebaõnnestumised ja allakäik sai pihta. 2012 sügisel olin sunnitud tuurid maha võtma, sest olen ravimatu seljavigastusega kimpus. Iga päevaselt üritan rohkem koolile keskenduda, pead püsti hoida ja jätkata võitlemist. Loodan oma vigadest õppida ja ehk kunagi uuesti sportida. Never say never!

Sunday, January 16, 2011

@ Ylläs..Tuulepealsemaa põrgu! Nr.16!!

Moi!
 Esimene päev Ylläsel on läbi saamas ja see möödus küll väga ebaõnnestunult. Ilm ikka üldse ei soosi meid. Väga-väga kõva tuul ja lumesadu. Ennustuste järgi peaks hommikuks sadu lakkama ja tuul nõrgenema. Loodame kõikke paremat, et liftid töötaksid ja saaks trenni tehtud.
 Eilsel õhtusel koosolekul räägiti tänasest kavast, söömisest, magamisest, lõdvestavatest kõndimistest jne. Kõige tähtsam, et veaks kuni viimaste võistlusteni välja. Täna oleks pidanud olema meil 8.30 vabasõidud, 11 rajavaatlus ja 13.00 start. Kahjuks neist ei toimunud midagi tuule tõttu. Hommikul olime tüdrukutega kui üks mees rivis valmis minema mäele lanarit ja downhillid õlal. Jube palav oli kui sai pandud joped selga. Vaatasime maja juurest mäele ja mäel polnud veel tuledki peal kui lift oleks ammu juba töötama pidanud. Teatsime, et midagi on mäda. Läksime tuppa tagasi ootama Pelli sõnumit. Teisel katsel kui läksime oli kell u 9.00. Seekord jõudsime ilusti mäealla. Jube palav hakkas taas tassides neid suuski ja kaks jopet seljas. Ootasime seal aga veelgi ei hakanud lift tööle ja saime teada, et uus info tuleb peale kümmet. Tassisime suusad majja tagasi ja läksime tuppa. Kõigest kogu selle edasi-tagasi kõnniga läks juba 350 kcal. Jube! Natuke ennem 11 saime teada, et uus info tuleb kell 13.00. Kui kell oli juba nii palju siis tuli info, et lift tuleb lahti 16.00 aga trenni ei toimu. Ainult vabasõit. No seegi vähemalt midagi. Seadsime siis uuesti sammud mäe poole ja oli taas hullult palav. Juba poole mäe peal oli väga tugev tuul. Peale esimest lifti sai natuke alla sõidetud mäest ja suuska proovitud. Joovastav kiirus...Teisel liftil juba peaaegu alguses oli nii kõva tuul. Üleval oli olukord lausa kirjeldamatult kohutav. Kui seisin tuules tundsin kuidas tuul nagu togiks kõvasti selja tagant. :D:D Ja oligi aeg esimeseks sõiduks. Nähtavus oli üsna kehv suure lumesaju tõttu seega ei osanud midagi ka oodata tundmatust nõlvast. Esimene pööre kohe läks sisejalale, tahtsin palju äkkilisemalt keerata kui võimalik. Oleks napilt kukkunudki, peale seda alustasin uuesti ja oh õudust kui sõitsin ja külje pealt tuul puhus siis see külg näost momentaalselt jäätus täiesti, nina kaudu ei saanud enam hingatagi. Ka näpud olid kohe täitsa jääs. Üleval ei näinud midagi, allpool oli nähtavus parem. Sõitta oli veits imelik kuna tuul ka puhus ei saanud väga suurt hoogu ka tulla ja palju pehmet lund oli vahepeal. Nii palju siis vabadest sõitudest. Kõik olime ühel nõul, et sinna üles ei taha enam keegi minna. Peaks puru loll olema kui veel sellise tuulega üles minna. Niisiis läksime koju, tegime väikse lõdvestuse, käisime söömas.
 Koosolekul homse kohta nii palju siis, et liftid lahti 8.00. Rajavaatlus 10.00-10.45 ja start 12.00. Sõite saab teha kaks. Ei rohkem ega vähem. Nõlv on sirge ehk siis rada kulgeb ainult sirgelt mäest alla. Rajal on ka kaks hüpet sees, mis aga kuuldavasti ei lennuta just väga palju. Üks on järsu üleval ja teine lamedal. Minu stardinumber homses trennis on 16. Peale kahte sõitu tuleb meil slaalomi trenn. Kui DH ära jääb sõidame kohe slalli kui võimalik. Muud ei midagi. Peab võtma rajast kõik, et olla valmis ja lahingusse.

 Lootes kõige paremat,
Karka

No comments:

Post a Comment