About Me

My photo
Saku, Estonia
Eesti mäesuusataja, juunioride koondises. 2010 aasta sügis olin elu parimas vormis ja tulevik näis paljulubavana, kuid siis tegin ühe vale otsuse, mille tulemusena oli paar õnnestumist, kuid enamjaolt ebaõnnestumised ja allakäik sai pihta. 2012 sügisel olin sunnitud tuurid maha võtma, sest olen ravimatu seljavigastusega kimpus. Iga päevaselt üritan rohkem koolile keskenduda, pead püsti hoida ja jätkata võitlemist. Loodan oma vigadest õppida ja ehk kunagi uuesti sportida. Never say never!

Thursday, September 8, 2011

Tere Kuusamo!

Tere, tere!
 Viimaks nüüd võtsin ennast kätte ja kirjutan siia natukene. Peale viimast postitust on palju toimunud. Käisin mõned korral tööl, tuli ülekoormus ja selg oli korrast ära ning polnud täitsa kindel kas tulen Kuusamosse tagasi. Esimesel nädalal Kuusamos juba olnud pea nädalaaega gripis ja juba järgmine nädal minek Šveitsi Saas-feesse lumele.
 Vahepeal tuli siis u kahe kuune paus treenimisest ja ravisin selga. Seljaluu üks lüli liikus valepidi ehk siis küljelt-küljele, mitte üles alla ja tekitas valu. Ilmselt üks tekkimise põhjus oli see kui kukkusin kevadel Suomul ja läks pöial katki ja märku andma hakkas endast valu selle järgi kui sain sellelt putukalt hammustada. Sai seljale tehtud siis mitmeid uuringuid ning massaazis käidud. Lõpuks käisin Dr. Tiit Ilvese juures, kes siis täpselt ütles, mis viga ja määras harjutused ning 10 päeva jooksul pidin võtma tablette ja ei võinud trenni teha.
 Uuesti trenni sain hakata tegema nüüd eelmine nädal. On olnud väga raske. Esimestes trennides oli koguaeg pulss laes, kuskil 160-180 ringis ja ega see palju rohkem alla poole läinudki. Lihased on olnud siga valusad, ei mäletagi millal nii hull on olnud. Esimesel nädalal tegin u 10h trenni kokku. Teisel nädalal sooviks saada vähemalt sama või natuke üle.
  Täna oli esimene jõusaali trenn, kus pulss oli natuke madalam kui tavaliselt aga samas muud näitajad pole vist muutunud. Jõusaalis olen nüüd teinud kükke 55kg-ga, kohe on tunda kuidas jalgadesse tulevad piimhapped, kohutav. Täna kükke tehes, kui lihased veel väga valusad, tundus et ma küll ei jõua kunagi 100kg-ni kükis nagu eelmine aasta kui seegi raskus oli juba päris raske. Ühesõnaga ei ole olnud kerge, kõik vajab harjumist. Vähemalt selg tundub nüüd enam-vähem korras olevat. Ei ole valutanud, ainuke imelik asi on see, et nüüd ma pean koguaeg üle seljatoe toetama, et tuleks raksud seljas ja oleks parem olla. Tavaliselt neid tuleb hästi palju.
 Kool on olnud veel rohkem lihtsalt istumise koht kui eelmine aasta. Paar kontrolltööd on juba tehtud ja paar veel teha ennem Šveitsi minekut, mis on siis täpsemalt 13.9. Ma loodan tõesti, et kõik päevad saab mäele, sest seal on praegu veel päris soe ja teised, kes praegu seal ei ole saanud mõned päevad mäele.

Nii palju siis praeguseks ja olge terved!
Karoliina

No comments:

Post a Comment