About Me

My photo
Saku, Estonia
Eesti mäesuusataja, juunioride koondises. 2010 aasta sügis olin elu parimas vormis ja tulevik näis paljulubavana, kuid siis tegin ühe vale otsuse, mille tulemusena oli paar õnnestumist, kuid enamjaolt ebaõnnestumised ja allakäik sai pihta. 2012 sügisel olin sunnitud tuurid maha võtma, sest olen ravimatu seljavigastusega kimpus. Iga päevaselt üritan rohkem koolile keskenduda, pead püsti hoida ja jätkata võitlemist. Loodan oma vigadest õppida ja ehk kunagi uuesti sportida. Never say never!

Wednesday, September 14, 2011

@ Saas-Fee

Hei! 
 Olen nüüd otsapidi lõpuks Saas-Fees, Šveitsis. Päike paistab, varjus oli vähemalt +17 kraadi ja päike oli kõrvetavalt kuum. Mul juba nägu põlenud, kuigi oli peal täna 15 faktorine päiksekreem.
Vaade rõdult!
 Hommikul ennem sööki oli hommikujooks. Juba siis tundus, et pulss on vähe kõrgem kui tavaliselt ja raske on natuke hingata. Küla on vist 1,800m kõrgusel. Mäkke jõudmiseks peab kasutama kahte kondlit ja metrood. Lund on päris vähe, mõned nõlvad on sellised, et ainult must lumi ongi. Kive ei ole aga mingi imelik puru või mingi asi on. Kui lõpuks saapad jalga sai mõtlesin, et nüüd annan küll otsad. Jalad valutasid väga hullusti. Sain ainult kaks või kolm sõitu teha ennem kui jalast ära võtsin. Uuesti jalga pannes oli palju mõnusam juba. Nõlv oli ütleks, et super korras, mõnusalt kõva. Oli väga lahe jälle suusatada. Tegime mõned vabad sõidud ja siis hakkasime tegema harjutusi, et saada puusad pöörde ajal vaatama mäest alla ja et ei keeraks üla keha sinna suunda kuhu pöörab, vaid et kogu aeg ikka mäest alla. Tegime siis selleks erinevaid harjutusi. Pärast harjutusi filmiti ka üks sõit ja minu sõit nägi küll minu arust päris jube välja. Võibolla on asi esimeses sõidupäevas. Käed olid laiali ja sellepärast polnud korraliku pöörde alustust ja lõpetamist. Muidu sõiduasend oli just nii nagu pidi ja päris hea puusa nurk oli ka. Peale seda pidi teha veel kaks vaba sõitu. Põis oli lõhkemas, seal ei ole mäe peal vetsu, ja tuleb Pelli ning ütleb, et teeme veel 4 sõitu. Õnneks kuidagi kannatas ära aga varsti oleks küll põis lõhkenud. Oli palju parem olla kui sai vetsus käidud ja saapad jalast. Mul oli pulsikell ka peal mäel täna ja läks vähemalt 1500 kalorit pluss veel õhtusest trennist peaaegu 1000 kalorit. Vist peab palju sööma, et tasa teha?! Õhtune trenn oli ''kerge'' kõnd. Kohe alguses läks pulss 180 peale ja hingata oli jube raske aga õnneks mingi aja pärast harjus ära. Kõndisime umbes 40 minutid ja lisaks tegime liikuvus harjutusi. Sai veel pärast trenni poes käidud ja suuskadelt määre maha võetud ennem kui oli õhtusöök. Elame hotellis, mis on väga hea ja ei pea ise süüa tegema, ja õhtuti on siis kolme käiguline söök. Täna oli supp, praad ja jäätis. Peale seda oli veel natuke video analüüsi.
 Öörahu algab meil Eesti kella järgi 22.30 ehk siis oleks nagu nüüd 8 minutit aega, et minna magama aga peab veel treeningpäeviku täitma ja tänase päeva harjutused üles kirjutama. Loodan, et ei lähe kauem kui pool tundi ja saab lõpuks magama. Päris väsind tunne on. 
Karoliina

No comments:

Post a Comment